ЯК ПРОХОДИВ ПЕРШИЙ
КИЇВСЬКИЙ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКИЙ ФОРУМ М18
«МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!»
29 жовтня 2016 р.

Київський дитячо-юнацький форум "МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!"

29 жовтня 2016 року у Київській міській раді (Київській міській державній адміністрації) відбувся перший Київський дитячо-юнацький форум «М18: Ми можемо більше!».

У перший день канікул у Форумі взяли участь більше 2 тисяч дітей, не тільки з Києва, але й з інших міст України, і для кожного знайшлася справа до душі!и.

Ідея Форуму була всебічно підтримана Київською міською владою та громадськістю столиці

Під час Форуму діти мали можливість поспілкуватися з Київським міським головою та депутатами Київради, політиками, громадськими діячами, представниками бізнесу, дізнатися про особливості самоврядування та зрозуміти суть виборів.

«У жовтні минулого року діти та молодь у Києві, Запоріжжі та Ірпені мали змогу взяти участь у голосуванні за кандидатуру мера. Понад 3 тисяч юних киян взяли участь в імпровізованих виборах мера столиці. І дякую, що висловили довіру мені, віддавши найбільшу кількість голосів», - зазначив Віталій Кличко, Київський міський голова під час свого спілкування із дітьми у сесійній залі Київської міської ради.

Окрім спілкування з політиками та відомими особистостями, учасники Форуму мали змогу взяти участь у майстер-класах, квестах та воркшопах від навчальних закладів столиці. Більше 20 майданчиків із різноманітними активностями працювали одночасно у Колоній залі Київської міської державної адміністрації.

Діяльність Форуму забезпечували самі діти, а саме волонтери та модератори, артисти та ведучі, юні тренери та юні журналісти.

Кількість учасників: упродовж дня у форумі взяли участь більше 2000 осіб.

Зіркові учасники форуму:

Віталій Кличко, Київський міський голова:
Віталій Кличко зустрівся з активною молоддю та провів з учасниками форуму у сесійній залі Київради урок політики і місцевого самоврядування.

ЯрмаК, відомий український реп-виконавець:
Олександр Ярмак звернувся до молоді, яка молодша за 18, з мотиваційною промовою щодо громадянської активності та відповідальності

Святослав Вакарчук, громадський діяч та лідер гурту «Океан Ельзи»:
Святослав Вакарчук підтримав Форум та передав диски й блокноти з автографами для відзначення найактивніших учасників форуму.

Євген Клопотенко, переможець національного телевізійного шоу «Мастер-Шеф»:
Євген Клопотенко провів для учасників майстер-клас “Здорово їсти здорово!” щодо здорового «правильного» харчування.

Артур Пісковський, лідер музичного гурту “Територія світла”:
Артур Пісковський виконав фінальну композицію Форуму “Перемагай”, яка в подальшому може стати мотиваційним гімном Форуму «М18».

Влада Євсеєва, відома українська телеведуча, експерт зі створення іміджу, автор проекту «Леді на мільйон»:
Влада Євсеєва провела для учасників Форуму майстер-клас «Створення бренду лідера».

Оксана Воронова, незалежний бізнес-тренер, фасилітатор, коуч з розвитку особистості керівника:
Оксана Воронова провела для учасників майстер-клас «Лідер, його команда та умови для впровадження змін на рівні району, міста, країни?».

Активності форуму:

У програмі було передбачено понад 20 форм роботи з молоддю і майданчиків на вибір учасників, в т.ч. пленарні засідання, дискусії (круглий стіл, дебати, «акваріумна» та «вертушна» дискусії), діалоги, групова робота (воркшопи), різноманітні майстер-класи, квести, мистецькі виступи та презентації, флешмоб..

Упродовж дня діяли:

«Арсенал можливостей для М18»: виставки-презентації 24 організацій, що орієнтовані на дітей і молодь (дитячі центри, студії, фонди, програми обміну, консультаційні центри і ВНЗ тощо), можливих донорів для підтримки молодіжних проектів, соціальних ініціатив, до яких можуть долучитися діти і молодь.

Майстер-класи та дискусії «Кожен спроможний!» - різноманітні майстер-класи, ігри, квести тощо. Акція «Я голосую за мир», де кожен учасник міг прикріпити відбиток своєї долоні на загальному панно.

Конкурс-огляд партисипативних проектів для дітей і молоді «Ми можемо більше!».

У рамках форуму «М18» підбито підсумки Конкурсу-огляду партисипативних проектів для дітей і молоді «Ми можемо більше!». Он-лайн голосування на підтримку проектів відбулося з 15 до 20 жовтня 2016 року. Усього проголосувало понад 11 000 осіб.

За проект «Теплі долоні» проголосувало 13,10%, «Здорова дитина — успішний учень» — 11,10%, «Осінній ярмарок» — 10,80%, «Моє місто — моя історія» — 10,63% і за «Посмішку» — 9,90%.

5 найкращих з 36 конкурсних команд наживо презентували свої партисипативні проекти безпосередньо на форумі.

Перше місце посіла команда з проектом «Теплі долоні» Криворізької загальної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37.

У рамках проекту вони порушили важливе питання небезпеки поширення туберкульозу та підтримали дітей з таким захворюванням. 10 учасників проекту вирушили до Німеччини для участі в Молодіжному Берлінському форумі.

Друге місце виборов проект «Здорова дитина — успішний учень», репрезентований президентом Харківської спеціалізованої школи №73 Іллею Бєлостоцьким. Мета цього проекту – залучення дітей до активного способу життя та занять спортом.

Проект «Осінній ярмарок», що посів третє місце. У рамках проекту учні провели захід у школі, до якого було залучено жителів міста.

Четверте місце — «Моє місто — моя історія». Учні та учениці лозівського НВК №10 створили експозицію в школі, присвячену історії їхнього міста.

І п’яте місце посіла команда з проектом «Посмішка». Темою їхньої роботи була допомога хворим дітям морально та матеріально. Вони порушили тему спілкування з хворими дітьми не як з пацієнтами, а як з друзями.

Організатори форуму: Громадська організація «Агенція розвитку освітньої політики» (Київ) та Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА у партнерстві з ГО «DRA» (Берлін).

За підтримки: Київська міська влада, Київський молодіжний центр Київської міської державної адміністрації, Міністерство закордонних справ Німеччини.

Інституційні партнери-громадські організації та установи (учасники «Арсеналу можливостей для молоді» та круглого столу): Арт-Бутік Азур, Асоціація брейк-дансу України, Асоціація випускників університету «КРОК», Асоціація керівників шкіл м. Києва, Благодійний фонд допомоги безпритульним тваринам Happy Paw, Всеукраїнська асамблея молоді, Всеукраїнська асоціація студентів-медиків, Громадська організація «Let's do it, Ukraine», Громадська організація «ІТА «Юн-прес», Київський палац дітей та юнацтва, Компанія «Чиста Вода», Компанія Poparada, Компанія Synergy Consulting Company, Мережа товарів для хобі і творчості АЗУР, Міжнародна асоціація позашкільної освіти, київське відділення, Міжнародна молодіжна організація AIESEC, Міжнародна фундація виборчих систем, Молодіжна мобілізаційна кампанія «Твій голос», Національна молодіжна рада, Національна скаутська організація України ПЛАСТ, НГО «Інститут розвитку освіти», Профорієнтаційний проект ПроПрофесії, команда GoGetters, Спілка ініціативної молоді, Українська освітня платформа, Центр дитячої творчості «Шевченківець», Школа молодого політика.

А також Мережа М18 навчальних закладів столиці: Київський ліцей бізнесу, СШ №85, СШ №49, Гімназія біотехнологій №177, СШ №175, СШ№ 234, Коледж економіки, права та інформаційних технологій.

Сценічну та творчу програму форуму «Ми таки можемо більше!» забезпечили:

Будинок дитячої творчості «Шевченківець»: Спортивно-танцювальний ансамбль «ПУЛЬС», Народний художній колектив Команда «Deep Cut» студії «Брейк данс», Джамстайл команда «JumpStyle Team «PULSE», Команда по шафлу «Impuls», Показ мод - колектив юних моделей студії «Фрі-стайл» Асоціації дитячї моди, Філія «Шаховий Центр «ТОВАРИШ», Кубери («Київський швидкубінг»), «Академія RoboKids», гурт «Територія Світла», Джаз-Бенд «Крок»

Київський палац дітей та юнацтва: демовиставка технічної творчості (лего, робототехніка), «Журавлі миру» - орігамі з паперу, модульне орігамі, «Обереги долі» - виготовлення браслетів для АТО, «Ітелектуальні герці» - шахи, настольні ігри, Інтерактивна гра «Київ – рідне місце», КПДЮ,  Шоу-гурт «Сонях», КПДЮ, Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС», КПДЮ, Арт-фотографи, Юні психологи, КПДЮ, Інтерактивна гра-презентація «Прес-весна на Дніпрових схилах», КПДЮ, Інтерактивна гра-презентація «Київ крізь призму журналістики», КПДЮ, Квест-проект U-Train, Художниця Лісовська Крістіна, Майстер прикладного мистецтва Бєлозор Інна Миколаївна, Майстри Київського вищого професійно-технічного училища деревообробки.

Волонтери: на форумі працювали 107 волонтерів (координатор Марія Михаленко, співробітник Київського ліцею бізнесу).

*Форум М18 організовується з використанням формату «Berliner JugendForum», який проходить щорічно в Парламенті Берліну.

Програма 2016

Презентація 2016

Go to top