Громадська організація «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики», Україна разом з громадською організацією «DRA», Німеччина запрошують освітян, представників неформальної освіти чи громадських організацій, які займаються освітою для демократичного громадянства, політичною просвітою дітей і молоді, взяти участь у дводенних тренінгах «Ефективні методики розвитку громадянської компетентності та політичної обізнаності дітей і  молоді М18 (менших 18 років)».

Тренінги проводяться в рамках міжнародного проекту «Ми можемо більше! За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Тренінги відбудуться у трьох містах України:

  • 11-12 травня 2018 року – Харків
  • 15-16 травня 2018 року  – Черкаси
  • 17-18 травня 2018 року – Київ

Учасники тренінгів матимуть можливість ознайомитися з досвідом роботи мережі М18, підвищити професійну майстерність у роботі з дітьми і молоддю завдяки опануванню методиками, представленими у методичному посібнику з громадянської освіти та політичної просвіти «Ми можемо більше!» За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі». Методичний посібник  розроблено міжнародними експертами в рамках проекту, наразі триває апробація  у чотирьох країнах. У посібнику три розділи: «Вчимося грамотно вибирати владу», «Впливаємо на прийняття рішень і відстоюємо інтереси суспільства», «Вдосконалюємо себе». Це практико орієнтовані заняття-зустрічі, спрямовані на формування громадянських компетентностей у дітей і молоді, менших 18 років, на залучення М18 до суспільного життя на місцевому і регіональному рівнях, на прояв активної громадянської позиції, подолання стереотипів і побудову мирного та міжкультурного діалогу. Цими матеріалами вільно можуть користуватися усі зацікавлені.

Умови участі:

  • готовність активно навчатися упродовж 2-х днів семінарів
  • готовність завчасно опрацювати методичний посібник «Ми можемо більше!» (https://www.austausch.org/metodichnij-posibnik/) та до тренінгу апробувати його окремі методик під час занять з дітьми чи молоддю,
  • готовність після використання методик з посібника надати організаторам зворотній зв’язок, відповівши на питання анкети тут https://austausch.org/anketa-opituvannja/
  • готовність виступити ініціатором, керівником чи консультантом молодіжних суспільно значущих проектів і поширювати здобутий досвід роботи з М18 в своїх громадах.

Для участі в семінарах необхідно заповнити заявку та підтвердити реєстрацію до 20 квітня 2018 року тут https://goo.gl/forms/ds8sSdZrTDsevQMm1

За результатами розгляду анкет будуть сформовані три групи по 20 учасників. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах.

Участь у семінарах є безкоштовною. Харчування за рахунок організаторів. Транспортні витрати учасникам з інших міст відшкодовуються за умови надання оригіналів квитків і надається проживання у готелі під час проведення тренінгу (одна ніч).

Контактна особа: Іванюк Ірина, заступник голови Агенції розвитку освітньої політики Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

facebook

Методичні посібники

Go to top